Tema om Opvarmning1

Opvarmning1

Der kan være en større opgave at sætte sig ind i hvilken type af opvarmning, der er præcis den rette for dig og din bolig. På www.alleosmedoliefyr.dk har vi samlet viden om de forskellige typer af opvarmning og hvad de betyder for klima, pengepung og krav til boligejers arbejdsindsats.

Der er efterhånden kommet mange forskellige opvarmningstyper at vælge imellem for den enkelte boligejer. En af de nemmeste opvarmningsformer er fortsat oliefyret. Energimæssigt er de tæt på at være 100 % effektive.

 

Hertil kommer, at fyringsolie er en sikker og problemfri opvarmning, hvor den enkelte forbruger selv bestemmer, hvornår der skal købes olie. Desuden kan der frit vælges leverandør, også for kortere perioder.

 

Det er en god og sikker opvarmningskilde med en god økonomi for den enkelte husstand. Desuden kræver den ikke noget arbejde for forbrugerens side. Leveringen sker automatisk.  

 

Det kan også være, at du tænker på at skifte til en anden opvarmningsform. Herunder kan du læse om fordele og ulemper ved de forskellige opvarmningsformer og få gode råd til hvad du bør være opmærksom på.

 

 

 

Artikler
Ny hjemmeside med viden om opvarmning
Hvilken opvarmning passer bedst til lige netop din bolig? En simpel beregner på den nye hjemmeside www.alleosmedoliefyr.dk giver dig et hurtigt svar.
Opvarmningsformer - en sammenligning

Der er fordele og ulemper ved alle typer af opvarmning. Både for klima, pengepung og krav til boligejers arbejdsindsats. Så når du skal vælge, er det meget vigtigt at se på netop din bolig og dine behov.

Få tilskud til dit nye oliefyr!

Står du overfor at skulle investere i et nyt energieffektivt oliefyr, er der nu mulighed for at få et kontant tilskud. Et nyt oliefyr giver både flere penge på lommen og mindre CO2 i luften!

Først klimaskærm - så investeringer
Det er ifølge Klima-og Energiministeriet ikke nogen god idé at begynde med at sætte et pillefyr eller en varmepumpe ind i et uisoleret eller ringe isoleret hus.
Sådan sparer du på fyringsolien

Der er op til 30 % at spare på varmeregningen, hvis man udskifter gamle oliekedler i villaer og ejendomme. Her giver branchens eksperter gode råd til, hvordan du kan spare mange penge på varmebudgettet:

FAQ
Hvad består et fyr af?

Fyr-fakta:


• Dit oliefyr består af tre dele: oliebrænder, -kedel og skorsten.

• Brænderen er det sted, hvor olien forstøves, blandes med luft,  antændes og brænder i en gul flamme.

• I kedlen overføres varmen fra flamme og og den varme røggas  til centralvarmevandet, der cirkulerer fra kedlen og rundt i husets radiatorer.

• Skorstenen leder røgen fra forbrændingen til det fri.

For at opnå den højeste energieffektivitet skal de tre ting passe sammen.

 

Oliekedlen er den dyreste del af oliefyret, men også den del, der har størst betydning for energieffektiviteten. Men når kedlen skiftes er det ofte nødvendigt også at skifte brænderen.

 

En energieffektivt oliekedel udnytter næsten alt varme fra forbrændingen, og derfor er røgen koldere end fra en gammelt oliekedel. Det stiller krav til skorstenen. Så ofte skal skorsten forsynes med en foring, eller der skal etableres en ny skorsten af stål.

Energimærkning

Oliekedler er energimærkede - på linje med hårde hvidevarer. En A- eller B-mærket oliekedel koster typisk mere end en standardkedel, men det er til gengæld billigere i drift. Så set over hele oliekedlens levetid vil en A- eller B-mærket kedel være den billigste løsning.


Den samlede installation for en  A-mærket kedel er ofte en del dyrere end for en B-mærket kedel. Blandt andet kræves i mange tilfælde også en ny skorsten etableret ved en A-mærket kedel. En nærmere vurdering af merprisen i forhold til den ekstra besparelse er her en god ide.

 

En energieffektivt oliekedel udnytter næsten alt varme fra forbrændingen, og derfor er røgen koldere end fra en gammelt oliekedel. Det stiller krav til skorstenen. Så ofte skal skorsten forsynes med en foring, eller der skal etableres en ny skorsten af stål.