Artikel | 

Sådan sparer du på fyringsolien

Opvarmning er dyrt. Men det er muligt at spare på fyringsolien og dermed pengepungen. Her får du 6 gode råd.
 

Der er op til 30 % at spare på varmeregningen, hvis man udskifter gamle oliekedler i villaer og ejendomme. Her giver branchens eksperter gode råd til, hvordan du kan spare mange penge på varmebudgettet.

1) Sørg for at få et årligt eftersyn af oliefyret med en rensning af kedelen for tilsodning. Et optimalt justeret oliefyr udnytter fyringsolien bedre, og du kan spare helt op til fire procent på olieforbruget.

2) Udskift en ældre oliekedel med en ny - sådan kan du spare helt op til 30 procent på olieforbruget afhængig af oliekedlens alder og type.

3) Hvis dit oliefyrs brænder er mere end 12 år gammel, kan du spare op til fem procent på olieforbruget ved at udskifte den med en ny.

4) Med en ordentlig isolering af varmerør og varmtvandsbeholder kan du spare op til tre procent på olieforbruget. 

5) Sørg for at have termostater på alle radiatorer i huset. Er termostaten for eksempel. indstillet på 20 grader, kan du spare op til 20 procent på olieforbruget sammenlignet med huse uden termostater. 

6) Med automatisk varmestyring kan du spare op til ti procent på olieforbruget. Varmestyringen sørger for, at temperaturen automatisk sænkes om natten, og at den tilpasses den udendørs temperatur

Udskift en ældre oliekedel med en ny - sådan kan du spare helt op til 30 procent på olieforbruget.

,
 
Nyhedsbrev
Hold dig opdateret
Vi nuancerer debatten
30 mia. kr.

omsættes der årligt for i brændstof på Danmarks 2000 servicestationer og for 9 mia. kr. i butikkerne

40%

af det danske energiforbrug leveres af EOF’s medlemsvirksomheder

20 mia. kr.

tjener staten hvert år på energi- og CO2-afgifter på olieprodukter