Oliefyr

Udbredelse af oliefyr i Danmark

Oliefyr var tidligere den mest udbredte opvarmningsform i Danmark, men siden 1970’erne er antallet af oliefyr gået tilbage. Tilbagegangen er sket i takt med, at den kollektive varmeforsyning i form af naturgas og fjernvarme er blevet mere udbredt. I de seneste år er oliefyr også udskiftet med varmepumper og ikke mindst pillefyr. Pillefyret har været et attraktivt alternativ til oliefyret for mange boligejere, fordi træpiller er fritaget for afgifter.

 

Der blev leveret fyringsolie til cirka 79.000 private boliger i 2016. Det er et fald på cirka 5.000 i forhold til 2015. Siden 2014 er omkring 10.000 oliefyr blevet sløjfet og erstattet med anden opvarmning.


Generelt er oliefyr relativt set mest udbredt i de områder uden for de større byer, hvor der ikke er adgang til kollektiv varmeforsyning. Det gælder blandt andet store dele af Sjælland uden for hovedstadsområdet, Lolland-Falster, Langeland, dele af Fyn, Djursland og Nordjylland. Forbruget af fyringsolie i de enkelte kommuner adskiller sig ikke væsentligt fra andelen af oliefyr. Dog er der en række kommuner med en relativt set lille andel af oliefyr, hvor det samlede forbrug af fyringsolie er højt. Det skyldes, at der samlet er et stort antal private boliger i disse områder, som for eksempel Århus-området og Trekantsområdet. 


Kilde: Energi- og olieforum

Andre statistikker under 'Energiforbrug i Danmark'

Olieforbrug fordelt på sektorer

Olieforbrug

Se statistik
Fyringsolieforbruget

Fyringsolieforbruget til boligopvarmning, `000 m3

Se statistik
Brændstofforbruget

Udvikling i brændstofforbruget i Danmark, ´000 m3

Se statistik
Nyhedsbrev
Hold dig opdateret
Vi nuancerer debatten
30 mia. kr.

omsættes der årligt for i brændstof på Danmarks 2000 servicestationer og for 9 mia. kr. i butikkerne

40%

af det danske energiforbrug leveres af EOF’s medlemsvirksomheder

20 mia. kr.

tjener staten hvert år på energi- og CO2-afgifter på olieprodukter