Forbrug af biobrændstoffer

Forbrug af biobrændstoffer

I 2016 blev der anvendt næsten 310.000 m3 biobrændstoffer fordelt på mere end 226.000 m3 biodiesel og mere end 82.000 m3 bioethanol. Biodiesel blandes i al diesel til vejtransport, og bioethanol i al benzin. Fire råvaregrupper udgør den væsentligste kilde til produktionen af biobrændstofferne. Det er palmeolie, rapsolie, korn og animalsk fedt.
 

Rapsolie er den væsentligste råvare med mere end 30 procent. Herefter kommer palmeolie og affald fra palmeolieproduktionen (det såkaldte PFAD), der samlet næsten udgør 30 procent. Palmeolie og rapsolie udgør råvaren i biodiesel. Korn udgør cirka 16 procent. Korn er råvaren i produktion af bioethanol. Hvede og majs har den væsentligste andel her. Den sidste væsentligste råvare er animalsk fedt og slagteriaffald, som tilsammen står for mere end ti procent.


Mere end 60 procent af råvarerne kommer fra Danmark og det øvrige Europa. Næsten 40 procent af råvarerne (rapsolie og animalsk fedt) er produceret i Danmark. Asien er med næsten 30 procent den anden store region som leverandør af råvarerne (palmeolie) til biobrændstofferne.


Kilde: Energi- og olieforum

Andre statistikker under 'Energiforbrug i Danmark'

Olieforbrug fordelt på sektorer

Olieforbrug

Se statistik
Benzin fordelt på oktantal

Benzin - udvikling oktantal, ´000 m3

Se statistik
Oliefyr
Udbredelse af oliefyr i Danmark
Se statistik
Nyhedsbrev
Hold dig opdateret
Vi nuancerer debatten
30 mia. kr.

omsættes der årligt for i brændstof på Danmarks 2000 servicestationer og for 9 mia. kr. i butikkerne

40%

af det danske energiforbrug leveres af EOF’s medlemsvirksomheder

20 mia. kr.

tjener staten hvert år på energi- og CO2-afgifter på olieprodukter