Nyhed |  20.03.2018
 | 

Snart tid til haven igen - brug gas og ikke gift!

Forår er havetid. Der skal gøres klar til en ny sæson. Desværre bruger alt for mange haveejere stadig sprøjtegift til ukrudtet, og det er skidt for drikkevandet. Brug gas i stedet.

Anne Sig Kvistgaard  
LPG-konsulent

Det er nu den tid på året, hvor mange for alvor begynder at tage fat i haven. Der skal gøres klar til en ny sæson. Det er også i forårsmånederne, at det er ekstra vigtigt at tage hånd om ukrudtet, så det er til at styre resten af året.

Desværre bruger alt for mange haveejere stadig gift til ukrudtet. Og det er skidt for drikkevandet! Hvis du sprøjter i din have, kan sprøjtegiftene nemlig sive ned i grundvandet.

Gas et godt alternativ
Mange bruger sprøjtemidler, fordi det er den nemmeste måde at fjerne ukrudt på, men der findes også en mellemvej mellem knofedt og gift.Du kan bruge gas til at bekæmpe ukrudt på terrassen og andre stenbelægninger omkring boligen. 

Ukrudtsafbrænding med gas er ideelt til bekæmpelse af ukrudt mellem fliser, på stensætninger, på grus og andre belægninger. 

"Gas belaster miljøet væsentlig mindre end brug af kemiske ukrudtsmidler. "

Det påvirker ikke kvaliteten af grundvandet, og belaster miljøet væsentlig mindre end brug af kemiske ukrudtsmidler.

Det er vigtigt at tage ukrudtet i opløbet, og derfor skal frekvensen af ukrudtsafbrænding være højest i forårsmånederne. 

Dermed bliver det nemmere at holde ukrudtet nede resten af året. 

Kalender for ukrudtbehandling med gas:
April-juni: Hver 14. dag
Juli-august: Hver 3. uge 
November-december: 1-2 gange i alt

Sådan forebygger du:

  1. Bunddække: Dæk jorden i dine bede med bunddækkeplanter. De vil skygge for solen, så ukrudtet ikke kan spire. Bunddækkeplanter skal plantes tæt, cirka 6 planter per kvadratmeter.
  2. Fiberdug: Undgå ukrudt på terrasse og fliser med fiberdug som underlag.
  3. Kompost: Lug grundigt i køkkenhaven sidst på sæsonen, og spred et tykt lag kompost.
  4. Lugning:Brug hakkejernet og lug allerede fra det tidlige forår. Vær opmærksom på at fjerne ukrudtet, inden det når at kaste frø.