Nyhed |  12.04.2018
 | 

Hvad er LPG og hvor bruges den?

LPG er gassen med de mange navne. De fleste af os kender nok bedst flaskegassen, som vi bruger til gasgrillen. Men gassen har mange andre anvendelsesmuligheder.

Anne Sig Kvistgaard  
LPG-konsulent
Liquified Petroleum Gas forkortes LPG. Gassen kendes dog også under mange andre navne som F-gas, tankgas, flaskegas, propane, LP Gas, autogas, gas. Det kan være lidt forvirrende og skyldes nok, at LPG har så mange forskellige anvendelsesområder.

Den mobile flydende gas opbevares i flasker eller tanke, og anvendes udover til madlavning blandt andet til opvarmning, tagdækning, asfaltarbejde og industrielle processer.

Især i yderområder uden adgang til fjernvarme og naturgas kan gas spille en rolle som energikilde for borgere, industrier og institutioner.


"Danmark producerer årligt omkring 185.000 ton LPG, hvoraf 65 % eksporteres. "

LPG er en blandingsgas, der består af gasarterne propan og butan. 

Gassen kommer fra raffinaderier, og er en del af udbyttet ved destillation af råolie. På globalt plan udvindes gassen også i forbindelse med udvinding af naturgas.

Danmark producerer årligt omkring 185.000 ton  LPG, hvoraf 65 % eksporteres.

Gassen er en af de reneste fossile energikilder. LPG udleder nemlig mindre CO2 end de fleste andre fossile brændsler og mindre NOx og svovldioxid (SO2).

Læs meget mere om LPG og de mange anvendelser her