Stort vandspild ved hjemmevask af bilen

09 april 2018Vasker du bilen derhjemme, bruger du alt for meget vand. Ved bilvask i indkørslen kan du nemt bruge 100 liter rent drikkevand til at vaske bilen med.

I en miljømærket vaskehal bruger du omkring 35 liter vand pr. bilvask. Her undgår du derfor det store vandspild.

Tankstationerne er underlagt en række miljøkrav, og derfor ledes vandet fra bilvasken i en vaskehal til et renseanlæg og vaskemidlerne der bruges her, er miljørigtige.

Ved en bilvask i indkørslen hjemme løber det beskidte vand direkte ned i jorden eller ud i kloakken.

Problemet er, at spildevandet fra bilvask indeholder olie, tungmetaller og andre stoffer, der ikke hører hjemme i hverken jorden eller vandområder.

Læs mere

Vask bilen lidt ekstra om vinteren

12 marts 2018

Vinteren, kulden og sneen er endnu over os. Det betyder, at bilister bør være ekstra opmærksomme på, at bilen er ordentlig ren og måske må en ekstra tur i vaskehallen. En ren bil betyder nemlig meget for trafiksikkerheden.


Du skal naturligvis være meget opmærksom på bilens forruder og lygter.

Men tjek også lakken, da blanke og nyvaskede biler ses tydeligere end grå og snavsede.

En snavset bil, der kører med 80 kilometer i timen, ses fire sekunder senere end en nypudset.
Læs mere

Tænk på miljøet og vask i vaskehallen

25 januar 2018Danskerne foretager ”hjemmevask” af bilen cirka 6 millioner gange om året. 

Bilen bliver ren, men det snavsede spildevand fra bilvasken ender i miljøet.

Det er dilemmaet, når man vasker bilen hjemme i indkørslen eller ved kantstenen.

Det beskidte vand løber direkte ned i jorden eller ud i kloakken.

Problemet er, at spildevandet fra bilvask indeholder olie, tungmetaller og andre stoffer, der ikke hører hjemme i hverken jorden eller vandområder.

Det bliver til 2 ton vaskemidler, 5 ton olie og 1.5 ton tungmetaller om året!

Læs mere

Oliefyr kan stadig være en god løsning

22 januar 2018Bor du i et område uden naturgas eller fjernvarme har du fortsat dit frie valg til at vælge den varmeløsning, der passer bedst til din bolig og pengepung. I mange tilfælde kan det godt være et nyt oliefyr.

Et nyt oliefyr udnytter energien meget bedre end det gamle og kan derfor spare dig 30 procent på varmeregningen om året samtidig med, at det i sagens natur også er meget bedre for klimaet end det gamle fyr.

Så i mange tilfælde, er et nyt oliefyr både i forhold til privatøkonomien og klimaet et fornuftigt alternativ, hvis du bor i et område uden kollektivt varmeforsyning.

Med et nyt energieffektivt oliefyr har du en relativ billig og nem opvarmning i mange år frem.
Læs mere

Raffinaderierne leverer effektiv og stabil energi til danskerne hver dag

12 januar 2018De to danske raffinaderier i Kalundborg og Fredericia producerer årligt omkring 9 millioner m3 olieprodukter, hvilket stort set svarer til det samlede forbrug af olieprodukter i Danmark. Det er mere end 40 % af det samlede danske energiforbrug. Raffinaderierne udgør således en krumtap, når det gælder om at sikre en stabil og effektiv forsyning af energi til danske bilister, virksomheder og boligejere uden for det kollektive net.

På de to danske raffinaderier omdannes råolien til benzin, diesel, flydende gas, fyringsolie og fuelolie. Det bliver til omkring 20.000 m3 brændstof og fyringsolie, der hver dag køres ud af omkring 400 lastbiler. Brændstoffet bringes ud til de cirka 2.000 tankstationer fordelt over hele landet. Hver dag kommer mere end 250.000 biler og lastbiler igennem tankstationerne, som på få minutter får fyldt tanken og kan køre videre ud i verden.
Læs mere