Nyhed |  23.02.2018
 | 

Vask bil med omtanke

Kampagnen "Vask bil med omtanke" sætter fokus på de uheldige konsekvenser af hjemmevask af bilen. Det er klart bedst for miljøet at vaske sin bil i en bilvask på tankstationen frem for ved kantstenen hjemme.

Anette Lykke Rasmussen  
Kommunikationschef

BFR (Benzinforhandlernes Fælles Repræsentation) sætter i en kampagne fokus på de negative konsekvenser som hjemmevask af biler har for miljøet.

På hjemmesiden: www.vaskbilmedomtanke.nu, kan du læse en række blogindlæg, der sætter spot på bilvask og miljø.

Bilen bliver ren, men det snavsede spildevand fra bilvasken ender i miljøet. Det er dilemmaet, når man vasker bilen hjemme i indkørslen eller ved kantstenen.  Danskerne foretager ”hjemmevask” af bilen cirka 6 millioner gange om året.

Det beskidte vand løber direkte ned i jorden eller ud i kloakken. Problemet er, at spildevandet fra bilvask indeholder olie, tungmetaller og andre stoffer, der ikke hører hjemme i hverken jorden eller vandområder.

"Spildevandet fra bilvask indeholder olie, tungmetaller og andre stoffer, der ikke hører hjemme i hverken jorden eller vandområder. "

Bilvask i vaskehallen er klart bedst for miljøet fordi:

  1. Vaskehallens spildevand gennemløber et sandfang samt en olieudskiller eller et biologisk renseanlæg. Her opfanges snavs fra bilen, inden overskydende vand udledes til det kommunale renseanlæg.
  2. Der benyttes svanemærkede og/eller andre miljørigtige vaskemidler i langt hovedparten af vaskehallerne i Danmark.
  3. Vandforbruget i de mest effektive vaskehaller er mindre end 20 liter rent vand pr. vask. Ved manuel vask bruges cirka 100 liter vand. Det er spild af godt drikkevand.

Du kan også læse mere om bilvask og miljø her.

Se sammenligning mellem hjemmevask og maskinvask af bilen her.