Vask bil med omtanke

23 februar 2018

BFR (Benzinforhandlernes Fælles Repræsentation) sætter i en kampagne fokus på de negative konsekvenser som hjemmevask af biler har for miljøet.

På hjemmesiden: www.vaskbilmedomtanke.nu, kan du læse en række blogindlæg, der sætter spot på bilvask og miljø.

Bilen bliver ren, men det snavsede spildevand fra bilvasken ender i miljøet. Det er dilemmaet, når man vasker bilen hjemme i indkørslen eller ved kantstenen.  Danskerne foretager ”hjemmevask” af bilen cirka 6 millioner gange om året.

Det beskidte vand løber direkte ned i jorden eller ud i kloakken. Problemet er, at spildevandet fra bilvask indeholder olie, tungmetaller og andre stoffer, der ikke hører hjemme i hverken jorden eller vandområder.

Læs mere

Hvorfor følger benzinprisen ikke olieprisen fuldstændigt?

15 januar 2018

Et af de spørgsmåll, vi ofte får er, hvorfor prisen på benzin og diesel ikke falder ligeså meget som prisen på olie?

Mange går tilsyneladende ud fra, at de to priser bør følge hinanden helt parallelt.

Men her glemmer man de afgifter, der er lagt på brændstofferne.

Afgifterne består af en energiafgift og en CO2- afgift. De to afgifter er i modsætning til moms faste, uanset nettoprisen på brændstoffet. I dag udgør afgifterne uden moms lidt over 40 procent af listeprisen.

Læs mere

En ren bil øger trafiksikkerheden

19 januar 2017Det er afgørende for trafiksikkerheden at holde sin bil ren.

En snavset bil, der kører med 80 kilometer i timen, ses fire sekunder senere end en nypudset.

Vinteren, kulden og sneen venter lige fremme. Det betyder, at bilister bør være ekstra opmærksomme på, at bilen er ordentlig ren. En ren bil betyder nemlig meget for trafiksikkerheden.

Det gælder naturligvis bilens forruder og lygter, men også lakken, da blanke og nyvaskede biler ses tydeligere end grå og snavsede.
Læs mere

Hvad påvirker benzinprisen?

04 november 2016Fuels Europe har lanceret en video, som forklarer benzinprisens sammensætning.


Videoen kan ses her
.

De danske priser på benzin bestemmes af 4 faktorer, nemlig produktpris, dollarkurs, bruttoavance samt skatter og afgifter.

Produktpris og dollarkurs
Produktprisen varierer over tiden i takt med udbud og efterspørgsel på det internationale marked. Internationalt handles benzin i dollars. Ændringer i dollarkursen påvirker direkte benzinprisen. Bliver dollaren dyrere går benzinprisen op, bliver dollaren billigere falder prisen.

Læs mere

Fortsat lovligt med oliefyr i 2016

07 januar 2016

Bygningsreglement 2015 blev offentliggjort lige før jul.

Heri kan man læse, at det tidligere annoncerede forbud mod nye oliefyr alligevel ikke bliver indført.

Det betyder, at det også i 2016 er tilladt at skifte det gamle oliefyr ud med et nyt og energieffektivt oliefyr - også hvis man bor i områder med naturgas og fjernvarme.

Den enkelte boligejer vil fortsat have det frie valg til at vælge den varmeløsning, der passer bedst til bolig og pengepung.

Læs mere