Gasgrill tre gange grønnere end kul

20 april 2018

En rapport udarbejdet af det engelske magasin Elsevier's Environmental Impact Assessment Review dokumenterer, at trækul udleder cirka tre gange så meget CO2 til atmosfæren som LPG-gas ved grilning.

Det skyldes især to ting:
En gasgrill er mere effektiv, fordi den kan reguleres efter behov - hvorimod kul tit brænder længe efter grilning.

En gasgrill kræver ikke optændingsblokke eller tændvæske.

Mindre CO2-fodaftryk med gasgrill
Hvor kullene i en kulgrill ofte brænder et stykke tid både før og efter brug, kan man i gasgrillen nøjes med at tænde op, lige før maden skal på. Og efter grilning er det let at slukke for hanen.

Dertil kommer, at du hverken skal bruge optændingsblokke eller tændvæske for at starte din gasgrill.

Læs mere

Hvad er LPG-gas?

18 november 2016

LPG er en særdeles alsidig energikilde med mere end 1000 kendte anvendelsesområder.

Den flydende gas opbevares i flasker eller tanke, og anvendes blandt andet til opvarmning, tagdækning, asfaltarbejde og industrielle processer.

I hverdagen kender de fleste gassen fra grillen, campingturen eller til ukrudtsafbrænding.

Ud over at være mobil, er gas en af de reneste fossile energikilder og bidrager allerede i dag til at realisere Danmarks ambitiøse klimamål.

Især i yderområder uden adgang til fjernvarme og naturgas kan gas spille en rolle som energikilde for borgere, industrier og institutioner.

Gassens høje brændværdi og fleksibilitet gør det til et effektiv og energibesparende brændstof, som kan spare penge og forberede miljøregneskabet.

Læs mere

Energistyrelsen: Få tjekket dit oliefyr

26 marts 2014

Siden 1. juni 2013 er et årligt eftersyn af kedel- og varmeanlæg i bygninger ikke længere lovpligtigt.

Formålet med årlige energimålinger og det efterfølgende eftersyn, der tidligere var lovpligtigt for oliefyr, var især at give boligejere information om potentielle energibesparelser.

I mange serviceaftaler på oliefyr er der indbygget årlige eftersyn. Du kan typisk vælge mellem et lille eftersyn med en energimåling, hvor det måles, hvor effektivt fyret er og et lidt større, hvor alle dele af oliefyret tjekkes.

Energitjenesten anbefaler, at du stadig betaler for et eftersyn:

Læs mere

God start på bilsalget i 2014

07 februar 2014

Selvom 2013 sluttede som det bedste bilår nogensinde, voksede personbilssalget kraftigt i årets første måned.

16.269 nye biler kom på vejene i januar og det er en vækst på 10.3 procent sammenlignet med januar året før.Af dem var 109 elbiler heraf 63 af mærket Nissan Leaf og 18 af luksusbilen Tesla.

Også varebilssalget kom stærkt fra start, mens lastbilerne måtte notere tilbagegang efter den kraftige vækst i de sidste måneder af 2013.

”Væksten i januar er imponerende – særligt i lyset af, at den kommer i forlængelse af ikke bare et, men hele tre forudgående rekordår. Det er med til at understrege, at danskerne for alvor har taget den nye, økonomiske og klimavenlige bil til sig, og at mange nu vælger at købe nyt frem for brugt”, siger administrerende direktør hos De Danske Bilimportører, Bent Mikkelsen.

Læs mere

Klimalov: Vi skal i gang med transport-mål efter 2020!

06 februar 2014

I dag præsenterede regeringen den længe ventede aftale om en klimalov, der med aftalens ordlyd etablerer en ”overordnet strategisk ramme” for Danmarks klimapolitik.

Klimaloven bliver derfor først spændende, når rammerne  skal udfyldes, og her må det vække bekymring, at der kun er tale om en smal aftale. Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance står indtil videre desværre udenfor, hvilket skaber usikkerhed om målet i aftalen om 40 procent CO2 reduktion i 2020.

På klima- og energiområdet er der tradition for brede aftaler, fordi der normalt er tale om meget langsigtede målsætninger. En smal aftale skaber usikkerhed om 40 procent målet også vil bestå efter et valg, hvis flertallet i Folketinget skulle skifte.

På den anden side er det meget positivt, at aftalen om en klimalov betoner hensynet til vækst, konkurrenceevne og beskæftigelse. Det er helt afgørende, at indsatsen på klimaområdet ikke bliver tænkt og gennemført i isolation fra andre vigtige prioriteter.

Læs mere